Outdoor Academy -Ensimmäiset viikot/First weeks-

Huhu! Aika menee kuin siivillä kun on hauskaa. Blogisivusto muistuttelee, että et ole postannut mitään yli 30 päivään…tähän on ollut syynsä, eikä ainut syy ole se, että olen ollut ilman omaa tietokonetta muutaman viikon, koska aikaa ei ole vain ollut sen hankkimiseen. Ensimmäisestä koulupäivästä Outdoor Academyssä on jo kuukauden päivät aikaa. Tässä koulussa ei ole ollut kevyttä laskeutumista, vaan noin viikon mittaisen teoriaosuuden jälkeen olemme olleet reissussa käytännössä jatkuvasti. Jos mietit miten päädyin tähän kouluun opiskelemaan, voit lukea siitä tarkemmin täältä.

Time flies when you are having fun! My blog page is reminding me that I have not posted anything for over 30 days…there has been reason for that and the only reason has not been that I have been without own computer for couple of weeks. It is over a month from the first school day here in Outdoor Academy. And after the first week’s theory part we have been on a tour mainly nonstop. If you wonder how I ended up studying in to this school you can read more about it from here.

Teoriaosuuksilla kävimme lävitse syksyn mittaan tarvitsemaamme varustusta ja yleisesti erilaisia retkeilyyn ja ulkonaliikkumiseen liittyviä asioita. Itse lähinnä keskityin ymmärtämään sisältöä, koska kouluhan on ruotsinkielinen. Onneksi suurin osa asioista oli jo entuudestaan tuttua, joten ei tuntunut liiaksi siltä, että ohi hilseen meni monia tärkeitä asioita…tai näin ainakin luulen! Osa asioista käytiin lävitse myös englanniksi, mutta pääpaino on kuitenkin ruotsinkielessä. Sitten alkoikin monella massiivinen varusteidenhankkimishärdelli. Mietin moneen otteeseen kuinka helpolla pääsin, kun itse en joudu käytännössä varustepäivityksien lisäksi hankkimaan kuin vapaalaskukamat. Niissäkin tuntuu olevan itselle jo tarpeeksi päänvaivaa.

Teoriaosuuden jälkeen päästiin vihdoin itse asiaan! Ensimmäisenä oli vuorossa kiipeilyjakso, joka koostui yhden päivän sisäkiipeilystä sekä neljän päivän reissusta Haukkakalliolle, Loviisaan. Itsehän en ennen tätä ollut kiipeillyt ulkona kuin muutaman kerran ja olin vasta pikku hiljaa ylipäätään lämpeämässä koko touhuun. Loviisassa tapahtuikin sitten todella hurja lämmön nousu lajiin ja kehitystäkin tapahtui sen verran, että kalliolla ylöspäin kipuamisesta pystyi jo tunnistamaan kiipeilyn merkkejä.

Luokkakaverini Tuomas osaa taltioita todella loistavasti tunnelman kuviinsa, joten sekä tässä postauksessa, että myös tulevissa, pääsette todellakin mukaan tunnelmaan näiden kuvien myötä.

dav

So what exactly we are doing in this school? Here is our schedule for the fall and spring.

dav

During the theory days we went through equipment what we are going to need during the fall and overall different kinds of things concerning to outdoor activities and spending time outdoors. I concentrated mainly to understand at least some part of the information because the school is in Swedish. Luckily most of the things were quite familiar to me so it did not felt that I missed a whole bunch of information…I think! Some of the things we went through also in English but mainly only using Swedish. After that started a massive equipment buying for some of the students. I felt kind of lucky that I did not needed to do that. In addition of updating some of my gear I only have to buy off piste skis and it feels that I have enough of thinking to do already with those.

After the theory part we finally got down to business! First on a list we had a climbing period which consist of one day indoor climbing and four days outdoor climbing trip to Haukkakallio which is situated in Loviisa. I have climbed outside only couple of times before this trip and really just starting to warm up for the whole sport. During the trip happened total turn and I really started to like climbing a lot! Also after the trip I can finally say that the thing I am doing on the wall starts look like climbing at least a bit.

My classmate Tuomas certainly knows how to capture the moment on a picture. So in this blog writing and also the followings you can really sense the atmosphere we are having.

kuva2

Our base camp was next to a very beautiful small lake in Loviisa. Enjoying the free time which we did not have that much during this trip. Picture: Tuomas Kauko

Koulun loistavaa opetuskonseptia pääsin seuraamaan ja arvioimaan heti ensimmäisellä reissullamme. Koska koulu on kaksivuotinen, on meillä paljon paremmat mahdollisuudet kehittyä osaajiksi lajeissa, joista emme välttämättä vielä niin paljon kokemusta omaa ennen opiskelujen alkua, kuin muissa alan yksivuotisissa kouluissa. Ensimmäisenä vuonna opiskellaan lajien perusteet ja toisena vuonna valitaan ”pääaineeksi” joko kiipeily tai melonta. Toisen vuoden opiskelijat toimivat sitten näissä lajeissa opettajina ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Kuitenkin niin, että molemmissa lajeissa on mukana myös alan ammattiosaajia koulun ulkopuolelta sekä koulun omat opettajat.

I got an opportunity to follow school’s great teaching concept already from the first trip. Because the school lasts two years there is a better opportunity to became an expert on a field which you even do not know so well when starting the school, when comparing to the outdoor schools which lasts only one year. First year we study the basics and second year we specialize either climbing or kayaking. Second year students acts as a teachers for the first year students. Though there is along also experts of the field from outside and inside the school.

kuva4

Self belaying myself down from the rock. Second year student Malin made sure that I did everything correct before going down. Picture: Tuomas Kauko

kuva5

Fixing self belaying system to myself. Picture: Tuomas Kauko

kuva6

Building anchors. Picture: Tuomas Kauko

Kiipeilyjakson aikana opeimme muun muassa varmistamaan kiipeilykaveria sekä yläköydellä, että edistyneempien ryhmässä myös liidauksella. Laskeutumaan kalliolta käyttäen itsevarmistusta, rakentamaan ankkureita ja tietysti kiipeilemään sekä yläköydellä, että halutessamme myös liidillä. Näiden lisäksi kävimme lävitse varusteita ja turvallisuusasioita kiipeilyssä. Itse olen käynyt kalliokiipeilyn peruskurssin keväällä ja tämä oli mitä loistavin kertausjakso, koska niin moni asia oli ehtinyt jo unohtua. Tosin nyt jo tuntuu siltä, että kun myöhemmin syksyllä aikaa on, täytyy koulun pihan puihin alkaa rakentelemaan ankkureita, että tuon taidon oikeasti saisi selkärankaan kiinnitettyä!

During the climbing period we learned, among other things, how to belay using top rope and in sport climbing. Belaying our selves when descending from the rock, building anchors and of course climbing with a top rope and if wanted also sport climbing. In addition we went through climbing gears and a lot of safety things in climbing. I went to a rock climbing basic course last spring and this was a really good recap for all the things I learned there, because mainly I had forgot already a lot of things. Still I think there is a lot to do that I can really memorize all these things and I think school yard’s trees are going to be in some kind of use during the fall when building anchors during my free time.

kuva7

Top rope climbing. It already started to feel that I knew a bit what I am doing up there. Picture: Tuomas Kauko

kuva10

My classmate Wolfgang shows what happens when you fall down in sport climbing. Kuva: Tuomas Kauko

kuva12

Lecture about trad climbing. So when climbing without any ready anchors or bolts. Perfect classroom or what? Picture: Tuomas Kauko

kuva3

Evening gathering which we had every night to go through the day and everybody’s feelings and thoughts. Learning and studying is based on a interactions and going through why and how we do something in certain way. Picture: Tuomas Kauko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s