Energiapatukat: Kaurapommi

Pitkillä vaelluksilla tulee syötyä paljon välipaloja ja minun tapauksessani myös välipalojen välipaloja. Varsinkin raskaimmilla talvivaelluksilla, pakkaslukeman ensimmäisen numeron alkaessa vähintään kakkosella, tuntuu, että saa syödä jatkuvasti! Kaupan energiapatukat alkavat nopeasti yököttämään ja hieman myös mietityttää niiden sisältämät lisäaineet näin energiapatukoiden suurkuluttajana. Myöskin jos vertaa hintaa, niin omatekoiset patukat tulevat huomattavasti edullisemmiksi.

Tässä on ohje todella helppoon ja nopeasti valmistuvaan patukkaan, joka varmasti pitää nälän poissa tovin aikaa ja ahkio alkaa taas tuntumaan kevyemmältä umpisessa tai jaksat pitkäksi venähtäneen päiväretken viimeiset kilometrit.

KAURAPOMMI

500g kaurahiutaleita

500g voita

5dl sokeria 

n. 500-700 g kuivattuja hedelmiä ja marjoja, pähkinöitä, suklaata yms. 

Sekoita kaikki kuivat aineet sulatettuun voihin. Levitä uunipellille n. 2-3 sentin kerrokseksi. Paista 180 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin jäähtyneenä. Voit valmistaa patukat jo hyvissä ajoin ennen vaellusta ja säilyttää niitä pakkasessa tai napata sieltä yhden mukaasi viikonlopun päiväretkelle. 

dav

Tähän kaurapommiin laitoin 200g tummaa suklaata (87%), rusinoita, pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita n. 450g.

Kaurapommi sisältää energiaa n. 490 kcal / 100g. Ei siis mitään kevyttä tavaraa!

dav

2 kommenttia artikkeliin ”Energiapatukat: Kaurapommi

  1. Hyvä ohje, kiitos! Täytyy ehdottomasti kokeilla nyt maaliskuun vaellukselle.
    Kiitos myös kivasta blogista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s