Pohjolan luonnon puolesta: Tarkkoja suunnitelmia ja valmisteluja

Aika menee todellakin siivillä, kun on paljon mukavaa tekemistä! Tämän vuoden puolella en juurikaan ole ehtinyt kotona olemaan, vaan suurin osa ajasta on mennyt suksien päällä lapissa, Ruotsissa ja Norjassa. Vaikka en ole kovinkaan intensiivisesti opiskeluiltani ehtinyt tähän projektiin paneutumaan, niin suunnittelua on koko ajan tapahtunut pikku hiljaa päässäni ja karttoihin silloin tällöin paneutuen. Tarkka suunnitelma alkaa olemaan aikalailla nyt kasassa ja nyt on pyörähtänyt iso pyörä päälle, koska kaikki täytyy olla valmista vappuun mennessä. Toukokuu menee taas kokonaan koulun reissuilla. Tällä hetkellä on menossa ruokien kuivatus. Tuosta operaatiosta hieman myöhemmin juttua, nyt keskityn niihin tarkkoihin suunnitelmiin.

Ohtakari, Lohtaja. Lapsuuteni retkeilymaisemia

Vaellusosuudella tarkoitukseni on patikoida Vardöstä, joka sijaitsee Norjassa, Varangin niemimaalla, Kilpisjärvelle. Vaellukseni kulkee kolmen ruuantäydennyspisteen kautta, joita ovat Tana Bru, Lakselva ja Maze. Matkaan lähden toukokuussa, viikon 21 alussa ja Kilpisjärvellä on tarkoitus olla viimeistään 5 viikon kuluttua eli juhannuksena. Matkaa tulee arvioni mukaan noin 650 kilometriä. Se, kuinka paljon arvioni ylittyy, riippuu lähinnä jokien vesitilanteista. Reitin olen alustavasti suunnitellut niin, että vältän kaikkein pahimmat paikat, mutta kyllä sitä kahlattavaa silti vielä hyvin riittää!

WP_20150717_009

Yksinvaellus muutama kesä sitten Pältsanin suunnalla Ruotsissa.

Melontaosuus olikin sitten helpompi suunnitella. Mahdollisimman suoraa reittiä Virojoelta Tornioon. Tuulet ovat se tekijä, mikä määrittää, kuinka suora reitti tästä loppujen lopuksi oikein tulee. Melontaosuudelle minun on tarkoitus lähteä viikon 27 alussa ja perillä Torniossa on myös tarkoitus olla 5 viikon kuluttua. Nähtäväksi jää, minkälaisia tuulia luontoäiti kohdalleni tarjoaa ja kykenenkö rannikon tuossa ajassa melomaan. Nyt kun olen liikenteessä yksin, täytyy rannalle jäädä hieman herkemmin tuulten vuoksi. Varsinkin melontaosuudelle lähden ajatuksella ”Luonto voittaa aina”!

20160709_154843

Tauko Porin edustalla olevalla saarella.

Vielä on kuitenkin tehtävää ennen tuota toukokuun lopun viikkoa. Ruoka- ja varustemietintöjä, logistisia haasteita purettavana, turvallisuusasioden pohtimista ja koulustakin on vielä juuri ennen vaellukseni alkua kaksi reissua, jotka vievät oman energiansa ja aikansa.

Mitä sitten mielessä tällä hetkellä liikkuu, kun reissun alkuun on aikaa noin 5 viikkoa? Talvella koulun reissuilla mieleni valtasi aika ajoin toivottomuus koko hommaa kohtaan. Tuntui, että aika ei vain riitä vaelluksien järjestelyihin. Kiireellä tällaista kun ei ole mukava laittaa kasaan. Kun koko elämä on tällä hetkellä pelkkää outdooria, niin siitäkin tarvitsee, uskokaa tai älkää, silloin tällöin pari päivää taukoa. Nyt minulla on kuitenkin koko huhtikuu aikaa paneutua tähän projektiin rauhassa ja pari päivää on taukoakin pidetty. Mieleni on vallannut hyvänlaatuinen jännittynyt odotus. Voin jo kuvitella itseni astelemassa Finnmarkin tunturiylängön puuttomalla tundralla keskikesän yöttömässä yössä tai melomassa Suomen rannikon hienossa saaristossa, meren tuoksu nenässäni ja suolanmaku huulillani. Pystyttämässä telttaa tundran pehmeän kasvillisuuden päälle, kapustarinnan viheltäessä haikeasti lähistöllä tai sileälle rantakalliolle lokkien kirkuessa taustalla.

Keräyssivuni ovat nyt auki! Löydät ne seuraavien linkkien takaa:

Vaellusosuus, josta kerätyt varat kohdentuvat ilmastonmuutoksen torjumiseen.

Melontaosuus, josta kerätyt varat kohdentuvat Itämeren suojeluun.

20160711_220830

2 kommenttia artikkeliin ”Pohjolan luonnon puolesta: Tarkkoja suunnitelmia ja valmisteluja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s