Suomen rannikkomelonta: 3. päivä,matka jatkuu yksin

Istun teltassa, yksin. Sataa vettä. Samanaikaisesti tuntuu oudolta ja niin tutulta. Eeva lähti aamulla melomaan kohti Haminaa ja minä kohti Helsinkiä. Tässä samassa teltassa olen ollut aikaisemminkin reissuillani yksin ja myös Eevan kanssa. Oli todella mukava saada seuraa pariksi ensimmäiseksi päiväksi. Tänä kesänä erityisesti osaa arvostaa Eevan kaltaisia hienoja ystäviä ja heidän kanssaan vietettyä aikaa. Tänään yksin jäädessäni minusta tuntui, että nyt todellakin olen melomassa koko Suomen rannikkoa. Kuin olisin aloittanut matkan toistamiseen alusta.

dav

Lähtökuva. Takana hieno viikonloppu. Perinteisesti huumorinkukka on kukkinut enemmän kuin saariston kukat ja kohellustakin saimme taas ihan hyvin aikaiseksi

Heräsimme pilvettömän taivaan alla. Lämpötila lähti heti aamusta niin nousuun, että lähdin melomaan pelkässä topissa pelastusliivien alla. Tuuli puhalteli leppoisasti etelästä. Kuitenkin heti aamupäivästä taivaalle ilmestyneet kumpupilvet kertoivat sade-ennusteen pitävän paikkansa. Viimeisen tunnin meloinkin sateessa.

IMG_20170703_102014.jpg

Lounaalla riitti vielä lämpöä ja aurinkoa

Kroppa on aika kovilla alla olevien kauden vähäisten melontakilometrien vuoksi. Tunnen todellakin omistavani selkälihakset ja peffa ei ole tottunut tällaiseen istumiseen enää. Tämän siitä siis sai, kun jäi istumatyöstä opintovapaalle ja koko talven on vain hiihdellyt ympäri Pohjolaa. Muuten melonta alkaa tuntumaan hyvältä lainakajakilla ja tuntuu, että melontatekniikkakin alkaa löytymään taas tälle kaudelle.

IMG_20170703_142629.jpg

Saderintama lähestyy

Muita kulkijoita on merellä todella vähän ollakseen heinäkuu. Mielenkiinnolla odotan, että kuinka lähelle Helsinkiä tarvitsee mennä ennen ruuhkaan joutumista. Teltta on pystytetty tänä iltana Långön saarelle ja asukas sammuu todennäköisesti aika nopeasti.

IMG_20170703_170017.jpg

Viimeiset tunnit meloin vesisateessa

Aamulla etelänpuoleista tuulta 3m/s ja aurinkoista. Myöhemmin iltapäivällä lounaan ja lännen välistä tuulta 4m/s ja vesisadetta. 39,5km, keskivauhti (kajakissa istuttu aika) 6,1km/h.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s