Suomen rannikkomelonta: 4. päivä, ranne alkaa vihoittelemaan

Heräsin vähän viiden jälkeen kirkkaaseen auringonpaisteesen ja koska ei enää nukuttanut, nousin keittelemään aamupuuroa ja kahvia loikoiltuani jonkun aikaa makuupussissa kuunnellen aamun luontoääniä.
Tänään pääsin makustelemaan ensimmäistä kertaa tälle kautta,mitä on meloa pidempää matkaa vastatuuleen ja kyllähän sitä mieluummin myötäiseen meloo 😉 En päässyt oikein järkevällä reittivalinnalla saarten suojaan, joten pääosin meloin sitten suorinta reittiä. Päivä jäi hieman lyhyeksi. Oikeassa ranteessa on hieman jännetupintulehduksen oireita, joten parempi hieman tarkkailla tilannetta, kuin rasittaa sitä yltiöpäisesti vastatuuleen meloen. Joskus ranteen altistuessa joko pyöräilyssä tai melonnassa viimalle ja kylmälle vedelle, se alkaa ärhentelemään. Olin jo taas unohtanut tämän vaivan, kun en siitä vuosiin ole kärsinyt. Onneksi mukana on neopreeni rannesuojat, joilla voin suojata ranteen myös meloessani ilman anorakkia.

dav

Kun meloo suorinta mahdollista reittiä, pitkien selkien ylityksiä on paljon

Tänään näin todella paljon harmaahaikaroita ja vihdoinkin pääsin näkemään myös ruokin! Ja vielä kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla lintu kaarteli ympärilläni useaan otteeseen. Todennäköisesti sen mielestä meloin liian läheltä jälkeläisiä. Ruokki ei tosin ole yhtään niin agressiivinen pesänvartija kuin lokki tai tiira.

Nyt istun omalla saarella (Hägglandet nimeltään) teltan edessä ja katselen nuoren joutsenparin touhuiluja. Ne on syöneet koko ajan jo monta tuntia…joku siis kykenee syömään enemmän ja useammin kuin minä 😀

dav

Olen laiskistunut, enkä jaksa aina ottaa keitintä esiin lounasaikaan. Kesällä kylmä lounas on bueno! Tässä uusia perunoita, halloumjuustoa, kananmunia ja salaattia. Toimii!

Aamulla etelänpuoleista tuulta 5m/s ja aurinkoista. Myöhemmin iltapäivällä lounaistuulta 4-6 m/s. 34,5km, keskivauhti (kajakissa istuttu aika) 5,5 km/h.

dav

Oma privaatti saari Porvoon edustalla. Kyllä kelepaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s