Suomen rannikkomelonta: 5. päivä, pitkä päivä vastatuuleen

Aamulla herätessä tuuli oli kääntynyt puhaltamaan luoteesta ja sivuvastaisen kyllä tunsi meloessaan. Tähän päivään saakka melonta on tuntunut kevyeltä läpyttelyltä, vastatuulen myötä tilanne muuttui täysin. Ensimmäisen kympin jälkeen saavutin Pellingin sillan kupeessa olevan kaupan. Pidin siinä pitkän tauon ja täytin hieman vesivarastoja.

dav

Pellingin niemennokalla miettimässä reittivalintoja

Tauon aikana tuuli oli yltynyt, minkä tajusin oikeasti vasta Pellingin saaren niemennokalla, kun tarkoitukseni oli lähteä ylittämään Äggskärsin selkää. Ei huvittanut lähteä puskemaan yli kympin tuuleen ja luovin selän yli hieman pohjoisempana olevia saaria hyväksikäyttäen. Koko päivän tuuli suhasi edestakaisin voimistuen ja heikentyen. Muutamia selkiä pääsin onneksi osaksi ylittämään siinä heikentyvässäkin tuulessa.

dav

Lounaspaikka. Takana pitkä selkä vastatuuleen. Ei edes heti jaksanut alkaa syömään

Aamulla lähdin liikkeelle ajatuksella ”melotaan niin kauan kun huvittaa”. Ennen Onasta tuulet taas tyyntyivät ja Bodön tietämillä ajattelin, että kyllähän tällä vastasella vielä kympin verran meloo. Suurinpiirtein sillä sekunnilla tuuli taas yltyi ja siihen loppui myös into jatkaa melontaa. Rantauduin ensimmäiselle sopivalle paikalle, 10 tuntia ja 37 kilometriä aamuisesta aloituksesta.

dav

Yöpaikan rantautumisessa oli hieman rockhopping tyyppistä sävyä

Vaikka ennen matkan aloitusta melontakilometrejä ei alla ollut nimeksikään, on kroppa kummasti nöyrtynyt pitkiin päiviin. Vielä olen hieman varpaisillani, että kostautuuko tämä jossain vaiheessa.

Aamulla luoteenpuoleista tuulta 7m/s ja pilvistä. Myöhemmin iltapäivällä luoteenpuoleista tuulta 4-12m/s ja muutamia sadekuuroja, illalla puolipilvistä. Päivän saldo 37 km, keskivauhti (kajakissa istuttu aika) 5,3 km/h.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s