Suomen rannikkomelonta: 8. päivä, väsymys iskee paratiisisaarella

Heräsin automaattisesti viiden jälkeen. Nukutti, mutta en malttamattomuudeltani saanut enää nukahdettua uudestaan. Toiset todella lyhyet yöunet, joten tiesin joutuvani vielä verolle ja pian. Tuulet olivat tyyntyneet, mutta oli luvattu merituulen nousevan lähellä rannikkoa. Porkkalan iso selkä oli 15 kilometrin päässä ja halusin ennättää sinne ennen merituulta. Selkä on todella iso ja eteläisen rannikon isoin haaste melottaessa. Etelänpuoleinen tuuli ei paljoa menoa jarruttanut ennen Porkkalanniemen kärkeä. Kärjessä pidin tauon ja mietin reittivalintaa.

IMG_20170708_114252

Maisemat Porkkalanniemen kärjestä. Tunnen oloni onnekkaaksi, kun saan viettää aikaani päivä toisen perään tällaisessa ympäristössä

Ennustetun merituulen takia en lähtenyt melomaan täysin suorinta reittiä vaan ensin Itä-Ukon saaren kohdalle ja siitä sitten kohti Porsötä. Vähän Oxhornen jälkeen nousi merituuli ja loput selästä läpsytin taas tuttuun vastaiseen. Se kyllä todellakin vie voimat niin paljon nopeammin!

Rantauduin Ryssklobben saaren pohjoiskärkeen lounaalle. Ja mikä melojan unelmasaari tämä onkaan! Isoja rantakallioita koko saaren ympäri, eikä mökkejä.

IMG_20170708_172154

Maisema saaren korkeimmalta kohtaa

Lounaan syötyäni iski kunnolla väsymys ja tajusin veronmaksun ajan koittaneen. Kroppa olisi voinut vielä jatkaa, mutta mieli halusi vapaata. Olihan tämä jo 8. melontapäivä ilman taukoja ja viime päivät olivat olleet pitkiä, eikä minulla ollut minkäänlaista intoa lähteä kisaamaan merituulen kanssa, vaikka saarista vähän suojaa olisin saanutkin. Pysytin teltan, otin päikkärit ja lähdin saarikierrokselle. Aivan uskomattoman hieno paikka, oli täysin oikea päätös lopettaa päivä aikaisemmin.

IMG_20170708_190600

Ensi yön nukun tällaisessa maisemassa

dav
Aamulla etelänpuoleista tuulta 2-4 m/s ja aurinkoista. Myöhemmin etelän ja lounaanvälistä tuulta 5-8 m/s. Päivän saldo 25 km, keskivauhti 6,1 km/h.

bty

Saarikierroksella. Ylhäältä oli uskomattoman hienot maisemat!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s